5 Nisan 2011 Salı

St Patrick's Day, Dublin

İlk dönemden beri planladığımız St Patrick's Day sonunda geldi! Vize almak zorunda kalmam ve bunun için beni epey uğraştırmalarına rağmen, 16 Mart'ta Dublin'e vardık. Dublin'de Harvey's Guest House adlı Georgian tipi bitişik iki evden oluşmuş, anne, iki oğlu ve bir kızı tarafından işletilen minik bir hostel'de kaldık. Ekipten 10 kişi ordaydık ve hepimiz epey beğendik. Özellikle kahvaltılar baya iyidi.

İlk gün 17 Mart St Patrick's Day sabahı festival'e gittik önce. Hostele yakın bir noktadan başlayıp ilerliyordu parade. Saat 12'de yeşil kıyafetler ve şapkalarla vardık alana.




Ortam yavaş yavaş kalabalıklaştı. 650.000 civarında katılımcı bekleniyormuş. Parade 8 bölümden oluşuyordu. 8 şehir, farklı temalar sundular.


İrlanda, Fransa ve İskoçya'ydı katılan ülkeler. Bando, hayvanlar, dans vs.. Sirk -her zamanki gibi- en eğlencelisiydi.


 
Bunun dışında da şehirde bir sürü yerde etkinlikler vardı. Konserler, gösteriler falan. Tabi ki her yer bayraklar, lepriconlar ve yoncalarla kaplıydı.



Günün genelinde şanslıydık. Hava açıktı. Zaman zaman bulutlansa da güneşli olduğu anlarda çok keyifli oluyordu ortam. Sanki her şey daha canlı gibi, renkler, müzikler..



Kortejin yavaşladığı zamanlarda da komik muhabbetler dönüyordu..


Gösteri 2 saat kadar sürdü. Oradan ayrılıp Dublin'de St Paddy's'in en güzel kutlanacağı ikinci yere, Guinness Store House'a gittik! =) Sonraki yazıda bahsederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder